RED VELVET CAKE RECEPT

9 augustus 2016 04:00
More videos
218
Views

Instagram Zinasbakery:
http://instagram.com/zinasbakery
Mailadres voor bestellingen:
zinasbakery@hotmail.com

Recept:
Redvelvet cake voor 10 personen
Wat heb je nodig?

Voor de cake:
– 125 gram zachte ongezouten roomboter
– 300 gram witte basterdsuiker
– 3 middelgrote eieren
– 200 gram patent bloem
– 125 ml karnemelk
– 1 eetlepel cacao poeder
– 1 potje rode kleurstof
– Snufje zout
– 1 theelepel vanille essence
– 1 eetlepel azijn
– 1 theelepel baksoda

Voor de frosting:
– 200 gram roomkaas
– 300 gram poedersuiker
– 50 gram zachte ongezouten roomboter
– 1 eetlepel witte chocoladepasta
– 1 theelepel vanille essence

Voor deze cake heb je 3 ronde bakvormen nodig met een doorsnede van 20 centimeter.

1. Verwarm de oven voor op (hete lucht 170°C en elektrisch 180°C) en vet de bakblikken in met boter. Strooi dan wat bloem in de bakblikken en verdeel dat over de bodems en de randen.

2. Klop de roomboter en de basterdsuiker luchtig in de keukenmachine. Vervolgens voeg je,terwijl de keukenmachine nog aan staat, de eieren en de vanille essence toe. Schep alles om met een spatel zodat het mengsel goed gemixt is.

3. Voeg het bloem en de karnemelk afwisselend toe. Voeg het snufje zout, het cacao poeder toe en vervolgens de rode kleurstof toe en mix het geheel 2 minuten op hoge snelheid.

4. Zet de keukenmachine op lage snelheid en voeg de eetlepel azijn en de theelepel toe aan het beslag. Zet de keukenmachine daarna direct uit en ga er nog een laatste keer met de spatel doorheen.

5. Giet het beslag in de drie bakblikken. Weeg met een keukenweegschaal of de bakblikken even zwaar zijn zodat je zeker weet dat er overal evenveel in zit.

6. Knoop 3 met koud water natgemaakte katoenen strips om de bakblikken heen en bak de cakes in 20 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Haal ze direct uit de bakblikken en laat ze minimaal (eventueel een nacht) 2 uur afkoelen.

7. Terwijl de cakes staan af te koelen kun je aan de slag met de frosting. Doe de roomboter, de roomkaas, de witte chocolade pasta, de poedersuiker en de vanille essence bij elkaar in de keukenmachine. Mix dit alles 3 minuten totdat er een mooi egaal wit mengsel ontstaat.

8. Smeer eerst een klein beetje frosting op het cakebord voordat je de eerste cake laag plaatst. Smeer op de eerste en de tweede laag cake een laag frosting en smeer vervolgens de hele taart in. Laat de cake 15 minuten in de koelkast afkoelen voordat je hem helemaal afsmeert. Versier de cake naar wens met toefjes, cake-kruimels of aardbeien. Plaats de cake voor aansnijden nog minstens een uur in de koelkast en dan; smullen maar!!

• UPLOAD SCHEMA 2016 •
Iedere werkdag een nieuwe video!
⇢ Hoelaat? 06:00 ’s ochtends.
⇢ Wat? Vlogs en nog veel meer!

• POSTADRES •
Todaysbeauty
Postbus 2330
8203 AH LELYSTAD

• SOCIAL MEDIA •

⇢ B l o g : http://www.manontilstra.nl
⇢ E – m a i l : contact@manontilstra.nl
⇢ I n s t a g r a m : manontilstra
⇢ F a c e b o o k : http://www.facebook.com/manontilstraNL
⇢ B l o g l o v i n : http://www.bloglovin.com/blog/3992851
⇢ W e b s h o p : http://www.shop.todaysbeauty.nl/

➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖

Mijn naam is Manon Tilstra. Ik post regelmatig nieuwe video’s over beauty, make-up, fashion, lifestyle en de laatste fashion en beauty trends. Hierbij kun je denken aan dagelijkse vlogs, make-up tutorials, make-up reviews, outfits, fashion, make-up trends, fashion trends, shoplogs, en nog veel meer. Wil je altijd up-to-date blijven van mijn laatste filmpjes? Abonneer je dan op mijn kanaal, het is helemaal gratis, en zo ben jij altijd als eerste op de hoogte!

(218)

Category: Manon Tilstra